Over ons
Eindexamensite is bedacht en ontwikkeld door scheikundedocent Sander Bons.
Proefperiode

De visie achter Eindexamensite

Eindexamensite is bedacht en ontwikkeld door scheikundedocent Sander Bons. Orde houden was duidelijk niet zijn sterkste kant. Hij bleek meer kijk te hebben in hoe je ICT kunt inzetten voor het onderwijs.

In 2007 ontstond in de kroeg het idee om een digitale variant te maken van de examenbundel, dat handige boekje met oude eindexamens. Cruciale stap zou zijn om elke vraag te koppelen aan het bijbehorende onderwerp van de examenstof. Wat zou dat een krachtig hulpmiddel opleveren! Docenten zouden dan precies kunnen zien waar hun leerlingen staan en ze gericht kunnen begeleiden op onderwerp!!

Dit idee is uitgegroeid tot wat nu de grootste digitale examentrainer van Nederland is.

Maak kennis met Sander op zijn LinkedIn profiel.

Een reis van uitdaging en groei

Op Eindexamensite worden jaarlijks zo’n 13 miljoen vragen geoefend. De onstuimige groei ging niet zonder slag of stoot.

Het was ‘a hell of a ride’. Alles ging steeds mis. Alsof Sander zijn eigen blunders niet erg genoeg waren, had hij ook te dealen met gammele ict, gewiekste concurrenten en zelfs een rechtszaak. Deze ervaringen hebben Eindexamensite gevormd tot het robuuste, gebruiksvriendelijke platform dat het nu is.

Lees hier ons verhaal

Blijvend doorontwikkelen

Momenteel hebben ruim 250 scholen een licentie op Eindexamensite. Sander blijft Eindexamensite doorontwikkelen en dit aantal groeit momenteel hard. Als er één ding is dat hij de afgelopen 17 jaar geleerd heeft, is dat hij geleerd heeft om te luisteren naar de docenten en leerlingen die dagelijks oefenen op zijn website. Nieuwe toevoegingen ontspringen dan ook altijd uit wensen van docenten of in samenspraak met docenten.

Probeer het zelf

Ben je benieuwd naar de Eindexamensite? Probeer het gerust een uit. Je kunt Eindexamensite tot 1 april gratis uitproberen.

Log nu als volgt gelijk in:

  1. Log éérst in op de ELO van school (de ‘elektronische leeromgeving’, bijvoorbeeld Magister of itslearning).
  2. Keer daarna terug naar deze pagina en klik op account aanmaken.

Je leerlingen loggen op dezelfde manier in.

Uitproberen met de gehele school kan ook. Lees hier meer over de mogelijkheden voor een proefabonnement.